"Nog nooit gehoord van de medicijntaxi"

PROVINCIE UTRECHT - Medewerkers van huisartsenposten in de provincie Utrecht zeggen nog nooit van de medicijntaxi te hebben gehoord. Een enkeling vraagt zich af of de service om medicijnen 's nachts thuis te bezorgen wel bestaat.
Een andere medewerker zegt wel eens van de taxi gehoord te hebben maar zegt niet te weten hoe ze de service aan patiënten kan aanbieden. Volgens de medewerkers weten ook de dienstdoende huisartsen vaak niet van de service af.

NACHTAPOTHEEK

Primair Huisartsenposten en St. Antonius Apotheek noemden tegenover RTV Utrecht de taxi als succesvolle oplossing voor het gebrek aan
in Utrecht. Ondermeer bij de huisartsenpost in Leidsche Rijn kunnen patiënten na tien uur 's avonds geen medicijnen meer krijgen. Ze moeten voor hun medicijnen naar het Diakonessenhuis in de stad. Dat gebeurt dagelijks maar de extra rit blijkt dus helemaal niet nodig.
De ergernis over de medicijnen kwam aan het licht in de enquête van de regionale omroepen en de NOS over huisartsenposten. Veel patiënten gaven aan dat zij het vervelend vinden om voor hun medicijnen de stad door te moeten rijden.

MEDICIJNENTAXI

Een alternatief is volgens de organisaties dus de medicijntaxi die de medicijnen kosteloos thuis zou bezorgen. Uit de enquête werd die taxi door de patiënten niet één keer genoemd. Naar aanleiding van de berichtgeving van RTV Utrecht zeggen nu dus ook medewerkers van de posten niet bekend te zijn met de medicijntaxi.
Primair Huisartsenposten zegt dat de taxi wel degelijk bestaat maar dat de bekendheid een verbeterpunt is. De organisatie gaat hierover intern gesprekken voeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.