RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Nog nooit gehoord van de medicijntaxi"

PROVINCIE UTRECHT -

Medewerkers van huisartsenposten in de provincie Utrecht zeggen nog nooit van de medicijntaxi te hebben gehoord. Een enkeling vraagt zich af of de service om medicijnen 's nachts thuis te bezorgen wel bestaat.

Een andere medewerker zegt wel eens van de taxi gehoord te hebben maar zegt niet te weten hoe ze de service aan patiŽnten kan aanbieden. Volgens de medewerkers weten ook de dienstdoende huisartsen vaak niet van de service af.


NACHTAPOTHEEK

Primair Huisartsenposten en St. Antonius Apotheek noemden tegenover RTV Utrecht de taxi als succesvolle oplossing voor het gebrek aan nachtapotheken in Utrecht. Ondermeer bij de huisartsenpost in Leidsche Rijn kunnen patiŽnten na tien uur 's avonds geen medicijnen meer krijgen. Ze moeten voor hun medicijnen naar het Diakonessenhuis in de stad. Dat gebeurt dagelijks maar de extra rit blijkt dus helemaal niet nodig.

De ergernis over de medicijnen kwam aan het licht in de enquÍte van de regionale omroepen en de NOS over huisartsenposten. Veel patiŽnten gaven aan dat zij het vervelend vinden om voor hun medicijnen de stad door te moeten rijden.


MEDICIJNENTAXI

Een alternatief is volgens de organisaties dus de medicijntaxi die de medicijnen kosteloos thuis zou bezorgen. Uit de enquÍte werd die taxi door de patiŽnten niet ťťn keer genoemd. Naar aanleiding van de berichtgeving van RTV Utrecht zeggen nu dus ook medewerkers van de posten niet bekend te zijn met de medicijntaxi.

Primair Huisartsenposten zegt dat de taxi wel degelijk bestaat maar dat de bekendheid een verbeterpunt is. De organisatie gaat hierover intern gesprekken voeren.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -