CDA-wethouder baalt van machtswissel in Oudewater

OUDEWATER - Wethouder Ad de Regt van Oudewater baalt enorm van de motie van wantrouwen die vorige week is ingediend tegen het college. In een persbericht schrijft de CDA'er dat sommige beweringen feitelijk en aantoonbaar onjuist zijn. Hij vindt de machtswissel schadelijk voor het aanzien van de gemeente.
Naar eigen zeggen heeft De Regt uitstekende resultaten geboekt in zijn periode als wethouder. Maandag diende hij officieel zijn ontslag in bij de gemeente.

BUITENSPEL

Vorige week stuurden coalitiepartij De Onafhankelijken en oppositiepartij VVD/D66 het college van B en W naar huis. Vlak daarna werd bekend dat de fracties samen een nieuwe coalitie gingen vormen. Het CDA werd daardoor buitenspel gezet.
De Regt noemde die motie eerder al "achterbaks" en een "regelrechte machtsgreep". Toch kan hij met een goed gevoel terug kijken op zijn periode als wethouder.

REACTIE

"Gelukkig heb ik als wethouder Sociale Zaken de afgelopen jaren uitstekende resultaten weten te bereiken voor de inwoners van onze mooie gemeente. Dat kon dankzij een prima samenwerking met vele maatschappelijke organisaties en dankzij deskundige en gemotiveerde Oudewaterse en Woerdense ambtenaren. Ik laat bovendien als wethouder Financiën een gezonde meerjarenbegroting achter die op goedkeuring kan rekenen van onze toezichthouder, de provincie Utrecht", aldus de CDA'er.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.