Zwembad Bilthoven kost tweede wethouder de kop

DE BILT - VVD-wethouder Jolanda van Hulst stapt uit het gemeentebestuur van De Bilt. Volgens een persbericht van de gemeente voelt ze te weinig vertrouwen bij de raadsleden van haar eigen partij.
Van Hulst was onder meer 2,5 jaar lang verantwoordelijk voor het hoofdpijndossier rond het verouderde zwembad Brandenburg in Bilthoven. Er is nog altijd geen zicht op een nieuw bad. De VVD in de gemeenteraad van De Bilt verwacht niet dat de wethouder schot in de zaak kan brengen en met de gebruikers van het zwembad op één lijn te komen. De zaak is maandagavond tussen de VVD en de wethouder besproken, zegt fractievoorzitter Kees Lelivelt tegen RTV Utrecht.
Overigens is Van Hulst niet de eerste wethouder die over het zwembadproject struikelt. In 2014 stapte wethouder Herman Mittendorff van GroenLinks/PvdA op. Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen zag hij zijn zwembadplannen sneuvelen, waarna hij zich genoodzaakt zag op te stappen.
Jolanda van Hulst behartigde als gebiedswethouder ook de belangen van de dorpen Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek. In haar portefeuille had ze onder meer Economische Zaken, de Participatiewet, Verkeer & Mobiliteit en Wonen.
Het college van De Bilt heeft nog niet bekend gemaakt hoe de gemeente omgaat met de lege wethouderszetel.

VVD-fractievoorzitter Lelivelt over vertrek wethouder Van Hulst

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.