Digitale kwelgeest van burgemeester Veenendaal meldt zich

VEENENDAAL - De man die wordt beschuldigd van structurele bedreiging, belediging en laster aan het adres van de Veenendaalse burgemeester Wouter Kolff en wethouder Arianne Hollander is Sjoerd Hania.
De inwoner van Veenendaal, die zichzelf 'een systembreaker' noemt en initiatiefnemer is van het platform Next Level Democracy, erkent dit tegenover RTV Utrecht. Ook een gemeenteraadslid bevestigt dat het om Hania gaat.

SOCIALE MEDIA

De Veenendaler zegt een langlopend conflict te hebben met de burgemeester en de wethouder over de manier van politiek bedrijven in zijn gemeente. Op sociale media uit hij regelmatig zijn ongenoegen hierover.

NSB-GEDRAG

Op Twitter schreef Hania onder meer dat Kolff een 'maffia-diender in een stasi-apparaat' is. Ook beschuldigde hij de gemeente meerdere keren van 'NSB-gedrag' en stelde hij dat het tijd werd voor 'de echte bevrijdingsdag'.
Volgens Hania heeft het verhaal twee kanten en is hijzelf ook door de burgemeester beledigd. Van bedreiging is volgens de Veenendaler "absoluut geen sprake".
"Dit doet iets met je, hier krijg je buikpijn van", zegt Hania. "Woorden als NSB-gedrag gaan natuurlijk te ver. Maar als je alleen maar zoete broodjes bakt krijg je geen verbetering of vernieuwing."
Volgens de gemeente Veenendaal is er, zowel via e-mail als social media, sprake van structurele laster, beledigingen en bedreigingen sinds maart dit jaar. Veenendaal wil zelf niet zeggen tegen wie er aangifte is gedaan.

Twitteraar Sjoerd Hania over de aangifte tegen hem

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.