VVD en CU: Utrecht moet krakers aanpakken

UTRECHT - VVD en ChristenUnie in Utrecht willen dat de gemeente maatregelen neemt tegen krakers in Kanaleneiland. Donderdag gaan ze vragen stellen aan burgemeester en wethouders.
De krakers trokken vorige week verder naar een nieuwe flat aan de Monnetlaan, nadat ze van de rechter te horen hadden gekregen dat ze uit hun eerder gekraakte woningen moesten. In het AD zeggen VVD en CU dat de krakers "een spel van kat en muis spelen met corporaties en gemeente."
De krakers zeggen met hun actie te protesteren tegen een nieuwbouwproject in Kanaleneiland. In de wijk verdwijnen 1100 sociale huurwoningen en er komen duurdere woningen voor in de plaats. De krakers noemen dat stadsvernieling en stellen dat arme, veelal allochtone bewoners zo de wijk uit worden gejaagd.
CU-fractievoorzitter Maarten van Ooijen meent dat de krakers "de plank misslaan door te denken dat ze opkomen voor kwetsbare mensen". Hij zegt in het AD: "Kraken is het keihard tegenwerken van de broodnodige vernieuwing in Kanaleneiland. Met deze woningen komt er meer diversiteit in het woningaanbod."
Voor 5 oktober is een nieuwe rechtszaak tegen de krakers aangekondigd, nu bij de civiele rechter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.