RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Moederbedrijf SNS heet voortaan de Volksbank

UTRECHT -

Het moederbedrijf van SNS heet met ingang van volgend jaar de Volksbank. Zo wil de top van het genationaliseerde concern volgens eigen zeggen "beter laten zien voor wie de bank er is".

Topman Maurice Oostendorp sprak dinsdag bij de naamsonthulling in Utrecht van "een nieuw begin". "En daar hoort wat ons betreft ook een nieuwe naam bij", aldus de bestuursvoorzitter.

Minister Jeroen Dijsselbloem van FinanciŽn onthulde tegelijkertijd een nieuw logo. De bewindsman steunt de nieuwe koers, maar benadrukt dat het initiatief van SNS zelf komt.

Met de nieuwe naam maakt de staatsbank, die nu nog officieel SNS Bank heet, zich meer los van zijn verleden als onderdeel van het voormalige SNS Reaal. Dat concern werd begin 2013 door de Staat van de ondergang gered.

Het woord SNS verdwijnt niet van de gevels van de bankfilialen. De Volksbank handhaaft de merknamen SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen voor zijn dochterbedrijven. Wel gaan die afzonderlijke labels voortaan onder ťťn bankvergunning opereren. Dat heeft gevolgen voor ongeveer vijfduizend klanten die bij elkaar meer dan een ton gespreid hebben uitstaan bij de verschillende SNS-dochters. Hun vermogen bij die banken wordt straks nog maar tot in totaal 100.000 euro gedekt door het zogeheten depositogarantiestelsel.

SNS Bank is nog altijd in handen van de Staat en dat blijft voorlopig zo. Dijsselbloem schoof het besluit over een verkoop van de bank deze zomer door naar een volgend kabinet. Het is de bedoeling dat SNS eerst nog een aantal jaar de tijd krijgt om zich te bewijzen en meer waard te worden.

De vroegere verzekeringsactiviteiten en de voormalige vastgoedtak van SNS Reaal zijn inmiddels losgekoppeld en verkocht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -