RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Onderzoeksresultaten MH17 gepresenteerd in Nieuwegein

1/2
NIEUWEGEIN -

Het Openbaar Ministerie presenteert woensdag in Nieuwegein de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerschieten van het toestel van vlucht MH17 boven Oost-Oekra´ne. Het gaat om het onderzoek naar het wapen waarmee het vliegtuig op 17 juli 2014 werd neergeschoten en de precieze locatie waarvandaan dat is gedaan.

Het onderzoek naar de daders is nog volop bezig. Het Nederlands Openbaar Ministerie leidt het internationale onderzoeksteam dat het strafrechtelijk onderzoek uitvoert.

De nabestaanden van de slachtoffers krijgen de resultaten 's morgens als eersten te horen. Om 13.00 uur volgt er een persconferentie.

Door de vliegramp kwamen alle inzittenden van de rampvlucht om het leven. Onder de 298 slachtoffers waren 196 Nederlanders. De vlucht van Malaysia Airlines vertrok vanaf Schiphol en werd neergehaald boven het oosten van Oekra´ne. Daar bevindt zich het oorlogsgebied waar pro-Russische rebellen strijden met het Oekra´ense leger.

Nieuwegein is vaker de plek geweest waar MH17 centraal stond. Zo werden er meerdere bijeenkomsten voor nabestaanden van slachtoffers gehouden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -