RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Negen Utrechtse plofkraken in drie maanden

1/3
UTRECHT - Plofkrakers hielden zich een tijd vrij stil in de provincie Utrecht, maar de afgelopen drie maanden was het zeker negen keer raak in Midden-Nederland.

Ook elders in het land regent het weer plofkraken. De criminelen hebben het vooral gemunt op de ING-geldautomaten in filialen van Albert Heijn. Hieronder een overzicht van de plofkraken in de provincie Utrecht in de afgelopen drie maanden.


27 SEPTEMBER

Plofkrakers slaan 's avonds laat toe bij de Albert Heijn aan 't Goylaan in de Utrechtse wijk Hoograven. Ze forceren een deur en proberen een geldautomaat op te blazen. Bankbiljetten liggen verspreid over de vloer. De daders weten met buit te vluchten.


22 SEPTEMBER

Een geldautomaat van ABN AMRO in Vinkeveen wordt opgeblazen. De politie kan niemand aanhouden.


20 SEPTEMBER

In een nacht twee plofkraken in Albert Heijn-filialen in Soest en een plofkraak in een Albert Heijn in Driebergen. De politie houdt drie verdachten uit Utrecht aan in een geprepareerde bouwkeet.


15 AUGUSTUS

Plofkrakers proberen hun slag te slaan bij de Albert Heijn aan de Hondsrug in de Utrechtse Lunetten. De schade is groot.
Huizen worden uit voorzorg ontruimd.


28 JULI

De Albert Heijn in de Utrechtse nieuwbouwwijk Terwijde is doelwit. De daders rammen de pui en proberen binnen een geldautomaat op te blazen.


16 JULI

Plofkrakers richten een enorme ravage aan bij winkelcentrum Emiclaer in
Amersfoort. Doelwit is de geldautomaat van ABN Amro.


30 JUNI

Het is raak bij een geldautomaat in een Albert Heijn in Leersum. De directe omgeving van de supermarkt wordt afgesloten vanwege explosiegevaar. De daders zijn dan al lang en breed vertrokken in een snelle auto.


STIJGING

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) bevestigt dat er sprake is van een landelijke stijging in de eerste helft van dit jaar en sprak eind augustus al van 'een blijvende zorg'.

In 2013 waren er 133 ram- en plofkraken. In 2014 nam het aantal plofkraken sterk af door allerlei maatregelen van banken en politie en in de tweede helft van 2015 werden nog maar drie plofkraken.

Tot en met eind juni dit jaar zijn er in Nederland drie ramkraken gepleegd met een auto en zestien plofkraken gepleegd op geldautomaten. Daarnaast zijn automaten 22 keer op een andere manier opengebroken, meldde de NOS deze week.

De afgelopen drie maanden was het landelijk in ieder geval raak in Bodegraven, Weesp, Oirschot, Nuland, Nijmegen, Kortenhoef, Doetinchem, Enschede, Dwingeloo, Groningen, Putten, Twello, Geldermalsen, Almelo, Reusel, Almere, Brielle en Emmeloord.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -