Snel internet buitengebied stap dichterbij

PROVINCIE UTRECHT - Met de ondertekening van een akkoord tussen bestuurders, bewoners en bedrijven is snel internet in het buitengebied van de provincie een stap dichterbij gekomen. Bijna 12.500 adressen in het buitengebied zijn niet aangesloten op breedband internet en dat moet veranderen.
"Je kunt je voorstellen dat agrarische ondernemers tegenwoordig veel administratie hebben die ze kwijt moeten via snel internet. Dat er gezinnen zijn van wie de kinderen van alles moeten via snel internet. En de melkrobot van een boer moet contact hebben via snel internet", zegt gedeputeerde Bart Krol. "En dat is allemaal onmogelijk op een aantal plekken."
In de verklaring staat onder meer dat bewoners graag wat meer willen betalen. Daarvoor wordt het voor ontwikkelaars interessanter om de kabels aan te leggen voor de schaarse bewoners van het buitengebied.
De provincie draagt een miljoen euro bij. Daarmee kunnen gemeenten onderzoeken wat de beste manier is om de kabels aan te leggen en wie er gebruik van willen maken.
In april werd er in De Ronde Venen een campagne afgetrapt voor snel internet in het buitengebied van de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.