Doek valt voor muziekpodium RASA

UTRECHT - Het doek valt definitief voor RASA. Het podium voor wereldmuziek laat weten dat het niet door kan gaan, nu de gemeente Utrecht de subsidie heeft stopgezet.
RASA probeerde nog om met een handtekeningenactie het college op andere gedachten te brengen, maar dat is niet gelukt. De cultuurcommissie van de gemeente vond dat RASA urgentie miste en niet goed aansloot bij de doelgroep. Jan Ravesteijn, voorzitter van de Raad van Toezicht van RASA, noemt het advies onbegrijpelijk. "Per definitie betekent dit een aderlating voor de wereldmuziek."

WERELDMUZIEK

Het college vindt wel dat wereldmuziek een plek zou moeten krijgen op andere podia in de stad. De gemeente heeft het Utrechts Muziek Overleg (het overlegorgaan van muziekpodia en -festivals) gevraagd een plan te maken. Daarvoor reserveert de gemeente de komende twee jaar ? 100.000,- per jaar. RASA wil gaan kijken of het daar nog een bijdrage aan kan leveren.

PAUWSTRAAT

Het is nog onduidelijk is wat er gaat gebeuren met podium van RASA aan de Pauwstraat. De gemeente wil het een andere bestemming geven, maar dat ziet RASA niet zitten. Jan Ravesteijn: "Het zou doodzonde zijn dat door dit besluit het mooie muziekpodium Pauwstraat zou verdwijnen. De gemeente erkent dat er de laatste jaren veel is geïnvesteerd in het pand. Het zou enorme kapitaalvernietiging zijn als daar de komende jaren geen gebruik van wordt gemaakt." RASA wil zich dan ook nadrukkelijk inzetten voor behoud van het podium voor cultuur en met name voor muziek.
Door het stoppen van RASA verliezen zes mensen hun baan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.