Langer groen voor fietsers Biltstraat

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat de kruisingen Biltstraat-Poortstraat-Sweelinckstraat en Biltstraat-Kruisstraat aanpassen.
Doel is dat het verkeer beter kan doorrijden en dat het veiliger wordt. De gemeente doet de aanpassingen omdat er veel klachten over de kruisingen binnenkwamen bij het meldpunt verkeerslichten.

MAATREGELEN

Het middeneiland bij de Poortstraat wordt groter. Het verkeerslicht voor voetgangers om het fietspad over te steken is dan niet meer nodig.
Fietsers vanaf de Kruisstraat die afslaan naar de Biltstraat hoeven niet meer te wachten. Rechtdoor richting de Berekuil krijgen ze langer groen licht.
Er komen drukknoppen voor fietsers vanuit de Sweelinckstraat en de Poortstraat. Zo hoeven ze op de Biltstraat niet te wachten als er geen fietsers uit de zijstraten komen.

GRAAFWERK

Er zijn graafwerkzaamheden op de stoep op de Biltstraat aan de kant van de oneven huisnummers. De huizen blijven bereikbaar en fietsers en voetganger en kunnen erlangs. Al het verkeer kan gewoon gebruik maken van de kruisingen en wegen.
De werkzaamheden starten iets later dan gepland, rond half oktober. Het duurt ongeveer twee weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.