Twijfelende jongeren kijken in de keuken bij bedrijven

UTRECHT - Een groep jongeren gaat de komende drie maanden stage lopen in de Voorstraat in Utrecht. Het gaat om tieners die zich oriënteren op hun studiekeuze en daarom een tussenjaar hebben.
Deelnemers Celine en Nienke lopen een dagje mee in restaurant Ana's Kuzin. En dat gaat niet alleen maar over eten, zegt Loth van Veen van Intermijn, de organisatie die achter de stages zit. "De jongeren leren veel meer dan helpen in de keuken. Ze leren bijvoorbeeld over ondernemerschap en netwerken."
De snuffelstages maken onderdeel uit van een breder programma. Celine en Nienke zijn twee van de achttien jongeren die de komende drie maanden met workshops, coaching en stages moeten ontdekken welke opleiding het beste bij ze past.
De keuze voor een passende opleiding is nog niet zo makkelijk, zegt Celine. Ze heeft PABO en pedagogiek gedaan, maar het was toch niet haar ding. "Zo voor een grote klas met dertig kinderen, dat is best veel", zegt Celine.
De stagiair vindt gek om in een restaurant te belanden, maar dat hoort bij het programma. Volgens Van Veen wordt hun horizon verbreed als zij, letterlijk, een kijkje in een andere keuken nemen. En dat kunnen Celine, Nienke en de andere jongeren in het tussenjaar doen in de Voorstraat.

Stagiaires Celine en Nienke krijgen een kijkje in de keuken van bedrijven in de Voorstraat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.