Waarnemend burgemeester Verkerk van De Bilt aan de slag

DE BILT - Waarnemend burgemeester Bas Verkerk heeft donderdagavond de burgemeestersketting omgehangen gekregen. Daarna heeft hij de voorzittershamer van de gemeenteraad in De Bilt overgenomen en liet gelijk zien een woordje over de grens te spreken.
Eén van de eerste woorden die Verkerk in zijn nieuwe functie uitsprak, waren in het Duits. De waarnemend burgemeester heette een groep Duitsers welkom die te gast waren bij de raadsvergadering.
Verkerk volgt Arjen Gerritsen op die donderdag afscheid nam omdat hij burgemeester wordt in Almelo.
Verkerk was eerder chefjurist bij de Raad van State, VVD-raadslid, wethouder in Den Haag en burgemeester in Delft. Die bestuurlijke ervaring kan hij goed gebruiken in De Bilt, waar op dit moment een politieke crisis heerst. Afgelopen week stapte VVD-wethouder Jolanda van Hulst vanwege het hoofdpijndossier rond het verouderde zwembad Brandenburg.
In Delft zat Verkerk twee termijnen uit als burgemeester, maar een derde termijn zag de gemeenteraad niet zitten. Die wilde een burgemeester met meer slagkracht om het bijna failliete Delft uit het moeras te trekken. Verkerk zit tijdelijk in De Bilt. Er komt een vacature voor een nieuwe burgemeester.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.