RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Filmwereld maakt zich op voor Kalveren

1/2
UTRECHT -

Filmmakend en filmminnend Nederland maken zich op voor de jaarlijkse uitreiking van de Gouden Kalveren, de filmprijzen van het Nederlands Filmfestival. Vrijdagavond worden de winnaars bekendgemaakt tijdens het LOr Gouden Kalveren Gala in het Beatrix Theater in Utrecht.

De boekverfilming Publieke Werken, naar het boek van Thomas Rosenboom, kreeg de meeste nominaties. Het drama werd tienmaal genomineerd in negen categorieën. De film is kanshebber voor een Gouden Kalf voor beste film, beste acteur (Gijs Scholten van Aschat én Jacob Derwig) en beste actrice (Rifka Lodeizen).

Publieke Werken moet het opnemen tegen drie andere boekverfilmingen: Nooit meer slapen (naar het boek van W.F. Hermans), De Helleveeg (A.F.Th. Van der Heijden) en Knielen op een bed violen (Jan Siebelink).

Acteurs en actrices die eveneens kans maken op een beeldje zijn onder anderen Fedja van Huêtt, Thekla Reuten, Anniek Pheifer en Hannah Hoekstra. Voor beste regie zijn onder anderen Boudewijn Koole (Beyond Sleep), David Verbeek (Full Contact) en Ben Sombogaart (Knielen op een bed violen) genomineerd.

De aankomst van de sterren zendt RTV Utrecht vanavond live uit via Facebook.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -