Jubilerende orchideevereniging eert Prinses Máxima Centrum

De onthulling van de 'Queen Máxima'.
De onthulling van de 'Queen Máxima'. © RTV Utrecht
UTRECHT - De orchideevereniging NOV bestaat 85 jaar en dat viert de club met een tentoonstelling in de Botanische Tuinen in Urecht. Om het lustrum kracht bij te zetten is er een nieuwe orchidee gepresenteerd, die vernoemd is naar het Prinses Máxima Centrum in Utrecht en daarmee ook naar de koningin zelf.
De eer om de nieuwe bloem te onthullen was vrijdagochtend aan burgemeester Van Zanen en een patiëntje van het kinderkankerziekenhuis. Zij konden de aanwezigen vertellen dat de orchidee de naam 'Queen Máxima' gaat dragen. "De nieuwe naam wordt ook geregistreerd bij het gerenommeerde instituut Royal Horticultiral Society", zegt Dirk de Haan, die namens de vereniging de presentatie bijwoonde.

16 MILJOEN

Volgens liefhebber De Haan is de orchidee niet zomaar een plant. "De bloem is met 16 miljoen exemplaren per jaar de meest verkochte plant van Nederland." Als de bloem goed verzorgd wordt, dan heeft de eigenaar er volgens hem veel plezier van. "Een orchidee uit de supermarkt kan dan al een jaar bloeien."
Gerard van Buiten van de Botanische Tuinen in Utrecht is blij met alle orchideeën dit weekend. "Wij hebben hier zelf orchideeën uit vooral Zuid- en Centraal-Amerika. Er zijn hier andere en zeldzamere soorten, dan die je normaal ziet. We hebben al een lange band met de orchideeënvereniging. Dus bij dit jubileum zijn we graag gastheer."
De tenstoonstelling duurt nog tot en met zondag.

Verslaggever Richard Grootbod in Utrecht is Wakker live in de Botanische Tuinen
Jubilerende orchideevereniging eert Máxima

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.