RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

The Paradise Suite grote winnaar Gouden Kalveren

UTRECHT - The Paradise Suite heeft vrijdagavond in het Beatrixtheater in Utrecht het Gouden Kalf voor Beste Film gekregen. De film is geschreven door Joost van Ginkel uit De Bilt. Hij kreeg het kalf voor beste scenario. Ook het kalf voor beste acteur ging naar deze film.

De Noor Issaka Sawadogo, afkomstig uit Burkina Faso, won het Gouden Kalf voor de beste acteur. Hij speelt een stripper annex rozenplukker in The Paradise Suite, die gaat over mensen die al dan niet vrijwillig in Amsterdam wonen.

De The Paradise Suite liet daarmee een andere favoriet, De Helleveeg naar een boek van A.F.Th. van der Heijden, achter zich. De Helleveeg was acht keer genomineerd en sleepte een kalf in de wacht voor beste vrouwelijke bijrol door Anneke Bloken beste actrice door Hannah Hoekstra. Voor Hoekstra is het haar Tweede Kalf.

Ook Beyond Sleep won drie kalveren: voor beste sound design, beste muziek en beste regie. De film is een verfilming van de klassieker Nooit meer slapen van W.F. Hermans uit 1966 en gaat over de overlevingstocht van een jonge geologiestudent in Noorwegen.

Grote verliezer was Publieke Werken. De filmbewerking van het boek van Thomas Rosenboom had tien nominaties maar kreeg uiteindelijk geen enkel Gouden Kalf.

ALLE KALVEREN:
* Beste Lange Documentaire: A FAMILY AFFAIR - Tom Fassaert
* Beste Sound Design: Mark Glynne - BEYOND SLEEP
* Beste Muziek: Alex Simu - BEYOND SLEEP
* Beste Montage: Sander Vos - FULL CONTACT
* Beste Production Design: Ben Zuydwijk - J. KESSELS
* Beste Camera: Frank van den Eeden - FULL CONTACT
* Beste Vrouwelijke Bijrol: Anneke Blok - DE HELLEVEEG
* Beste Mannelijke Bijrol: Marcel Hensema - KNIELEN OP EEN BED VIOLEN
* Beste Actrice: Hannah Hoekstra - DE HELLEVEEG
* Beste Acteur: Issaka Sawadogo - THE PARADISE SUITE
* Beste Scenario: Joost van Ginkel - THE PARADISE SUITEBeste Regie: Boudewijn Koole - BEYOND SLEEP
* Beste Film: THE PARADISE SUITE

Het Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek, het enige Gouden Kalf waar het publiek op stemt, ging naar Bon Bini Holland, de film met Jandino. De top-drie van de publieksprijzen krijgen een geldbedrag voor een nieuwe film.

Het Gouden Kalveren Gala vormde de afsluiting van de 36e editie van het Nederlands Film Festival. Vooraf aan het festival was er de traditionele rode loper. RTV Utrecht zond een live verslag vanaf de loper uit op Facebook.

De 37e editie van het festival vindt plaats van 20 tot en met 29 september 2017.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -