Bouw Dafne Schippersbrug loopt vertraging op

UTRECHT - De bouw van de Dafne Schippersbrug in Utrecht loopt vertraging op. Zaterdagavond zou om 22.00 uur begonnen worden met de installatie van de hoofdkabel, maar dat is met minstens een week uitgesteld.
Aannemer Strabag en onderaannemer Mammoet hebben de hijsplannen voorlopig opgeschort, meldt de gemeente Utrecht. Reden voor het uitstel is "dat de kabel bij de eerste handeling voor transport anders reageert dan was berekend".
Het is nog niet duidelijk welke gevolgen dit heeft voor de overige werkzaamheden. De verwachting is dat hierover volgende week meer bekend wordt.

PROBLEMEN

Het zijn niet de eerste problemen bij de bouw van de brug. Vorige week lag het werk ook al even stil toen de koppeling van de tuidraden niet in het oog bleek te passen. Dat probleem was toen binnen een dag verholpen.
De planning was dat in het weekend van 8 en 9 oktober de gemeente een tribune zou plaatsen aan de Oog in Al-zijde van de brug. Daar zou het publiek dan het monteren van de brugdelen kunnen volgen.

SCHIPPERS

De fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal, die vernoemd is naar de succesvolle Utrechtse atlete Dafne Schippers, draagt volgens de gemeente bij aan een beter, sneller en veiliger fietsnetwerk tussen Leidsche Rijn en het centrum van de stad. Utrechters mochten met een prijsvraag zelf een naam bedenken voor de fiets- en voetgangersbrug. Er kwamen 4000 stemmen binnen, de meeste voor de in Utrecht geboren en woonachtige Dafne Schippers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.