RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jongeren staan op tegen babyboomers in politiek

UTRECHT -

Tientallen jongerenorganisaties hebben zich verenigd in een coalitie als antwoord op de "oververtegenwoordiging" van babyboomers in de politiek. Dat zijn mensen die zijn geboren tussen grofweg 1945 en 1955.

De coalitie wil de belangen van jongeren hoger op de politieke agenda krijgen nu de verkiezingscampagnes van start gaan.

"Nog te veel problemen zoals pensioenen, de flexibele arbeidsmarkt, een gebrek aan starterswoningen en stijgende kosten van onderwijs, worden afgewenteld op jongeren. En zonder dat er goed wordt nagedacht over wat dit voor ons betekent'', zegt Jarmo Berkhout, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb).

De coalitie bestaat uit onder meer de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB), FNV Jong, de Nationale Jeugdraad (NJR), studentenorganisaties en politieke organisaties als de JOVD, de Jonge Democraten en de Jonge Socialisten.

"Politici mogen onze boodschap niet negeren: de kosten van onderwijs en huisvesting rijzen de pan uit, er zijn te weinig geschikte banen en starterswoningen. Wie geeft om de toekomst luistert naar de stem van de jongeren", zegt Berkhout, een van de initiatiefnemers.

In aanloop naar de verkiezingen volgend jaar komt de jongerencoalitie woensdag bijeen om een manifest over de toekomst van het onderwijs te ondertekenen. De jongeren zullen concrete maatregelen voorstellen om het onderwijs en de kansen van jongeren te verbeteren.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -