Paard van de koning loopt eindelijk in IJsselstein

Bewoners van woonzorgcentrum Ewoud in IJsselstein hebben er drie jaar op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zo ver. Ze kunnen hun paard Bontfire bewonderen.
Drie jaar geleden kregen zij het paard cadeau van koning Willem-Alexander. De koning kreeg toen naar traditie een paard van Baroniestad IJsselstein tijdens zijn kennismakingsronde door de provincie Utrecht.

SPONSOREN

Hij besloot om Bontfire door te geven aan Ewoud. Om het paard permanent te kunnen huisvesten op het terrein was er nog wel een speciale bak nodig, die 15.000 euro kostte.
Het geld voor de bak is voorgeschoten door de stichting Vrienden Van De Dierenwijde. Dat geld moet wel terugbetaald worden. "We zijn dus nog op zoek naar sponsoren om ons daarin te helpen," aldus Rob Oostveen, manager bij Ewoud.
Bewoner Lies van Blitterswijk is bijzonder blij met de komst van het paard. "Als ik in mijn kamer voor het raam sta dan zie ik haar staan. Dat is hartstikke leuk."

TRAINING

Over een tijdje kunnen de bewoners ook rondjes lopen met het paard. Maar voordat het zover is moet Bontfire nog wel getraind worden. In shifts verzorgen zeven vrijwilligers haar twee maal per dag.
"Er is een tijdje niet op gereden, dus de spieren zijn wat weg," legt Lyanne Holterman, één van de verzorgers uit. "Wanneer een mens een gebroken been heeft gehad ga je ook niet meteen aan de volle bak. We gaan dus langzaam weer bewegen zodat ze weer wat spieren krijgt."

MAATJE

Het woonzorgcentrum is nu op zoek naar een maatje voor Bontfire. "Een pony of merrie die past bij het paard, maar hij moet ook om kunnen gaan met ouderen en kinderen," aldus Oostveen.
Bontfire haar naam is afgeleid van het paard waar Ankie van Grunsven ooit op reed. Ook het maatje zal een leuke naam krijgen, als het aan Oostveen ligt wordt het een ander paard van Van Grunsven. "Op Salinero zijn wel wat variaties mogelijk."

Paard van de koning eindelijk in IJsselstein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.