RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vader van 19 kinderen verdacht van seksueel misbruik

1/3
UTRECHT -

De 57-jarige Henk K. uit Bunschoten wordt verdacht van zedenmisdrijven en geweld in huiselijke kring.

De vader van 19 kinderen kwam in 2010 in nieuws. In een reportage van RTV Utrecht was te zien dat de man een zoon met ernstige brandwonden insmeerde met Boegem Balsem in plaats van hem door een specialist te laten behandelen. Brandwondenexperts plaatsten hierbij vraagtekens.

De inwoner van Bunschoten is al meerdere keren in aanraking geweest met jeugdinstanties en leerplichtambtenaren omdat hij zijn kinderen thuisonderwijs gaf. De vader kon naar eigen zeggen geen school vinden die paste bij zijn religieuze opvattingen.


INVAL

Volgens een buurtgenoot viel de politie vorige week dinsdag de woning van K. binnen. ''Er waren veel agenten op de been. Ze kwamen met honden en de recherche is heel de dag in dat huis bezig geweest'', vertelt ze.

"We kenden K. niet heel erg goed. Het gezin was erg op zichzelf. Ze gingen vroeger in Bunschoten naar de kerk, maar dat vonden ze niet goed genoeg. Zelfs de zwaarste kerk was in hun ogen te licht voor wat betreft de preken. Uiteindelijk hebben ze in Amersfoort een kerk gevonden waar ze zich beter bij voelden."


GEBROKEN GEZIN

Volgens bekenden van de familie, die anoniem willen blijven, bestaan er binnen het gezin van K. grote problemen. "Een aantal kinderen is weggelopen en heeft aangegeven niets meer met hun vader te maken te willen hebben. Daar sprak K. weinig over. Een paar zoons wonen nog in het dorp. Wat er met de jongste kinderen is gebeurd, weten we niet. Het gerucht gaat dat ze door Jeugdzorg zijn weggehaald en elders opgevangen worden."


BEPERKINGEN

K. zit sinds de inval vorige week vast. Hij is afgelopen vrijdag voorgeleid en zit voorlopig in 'beperking' vast. Dat betekent dat hij met niemand mag praten, behalve met zijn advocaat. De recherche is nog volop bezig met het onderzoek.

Een vishandel van de familie in Kanaleneiland is voorlopig gesloten, zo vermeldt een briefje op de deur. "Die kiosk hadden ze een paar jaar geleden overgenomen'', zegt een buurtgenoot. "De bus van de vishandel werd in eerste instantie ook door de politie meegenomen, maar staat nu weer voor de deur. K. heeft ook een voegbedrijf waar voor zover ik weet een aantal zoons werkten. Het is allemaal erg triest."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -