RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bilthovenaar mocht terecht geen conducteur worden

BILTHOVEN -

De rechtbank Midden-Nederland heeft een klacht van een man uit Bilthoven afgewezen die geen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) had gekregen voor een nieuwe baan. De man wilde hoofdconducteur bij NS worden, maar de daarvoor benodigde verklaring werd hem onthouden door het ministerie van Justitie.

Argument om de VOG af te wijzen was dat de Bilthovenaar eerder tot een celstraf veroordeeld was voor verboden wapenbezit. De man was het oneens met die beslissing Hij stelde dat het ministerie ten onrechte het screeningsprofiel van buitengewoon opsporingsambtenaar op hem had toegepast, terwijl hij bij NS vooral dienstverlenend werk zou gaan doen. De bestuursrechter is het daar niet mee eens: een hoofdconducteur heeft opsporingsbevoegdheden, en dus zijn hoge integriteitseisen gepast.

Daarnaast vocht de man de gehanteerde 'terugkijktermijn' van tien jaar aan, maar ook op dat punt gaf de rechter het ministerie gelijk'.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -