"Regiotaxi Utrecht laat klanten in de kou staan"

PROVINCIE UTRECHT - De provincie Utrecht wil dat de dienstverlening van de nieuwe Regiotaxi Utrecht snel verbetert. De afgelopen dagen kwamen taxi's nauwelijks op tijd. De Vier Gewesten (DVG), het bedrijf achter de regiotaxi, is tot de orde geroepen.
"Sinds 1 oktober hebben we al bijna 100 klachten gekregen. Mensen moeten lang wachten of de regiotaxi komt helemaal niet opdagen. Ik vind dat absoluut niet kunnen", zegt gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof. Zo was op zondag 2 oktober slechts 17 procent van de ritten op tijd.
"Ik heb inmiddels contact gehad met DVG en geëist dat er op korte termijn verbeteringen moeten komen. DVG heeft toegezegd extra chauffeurs en wagens in te zetten", zegt de gedeputeerde. Nog deze week moeten de verbeteringen worden doorgevoerd.
Bij RTV Utrecht kwamen ook meerdere klachten binnen. Onder meer van een oudere vrouw die urenlang in de lobby van een zorgcentrum heeft moeten wachten. Ze ging vanwege haar diabetes enkele keren bijna onderuit. Dankzij de alertheid van het personeel van het zorgcentrum is dat niet gebeurd.
De Regiotaxi Utrecht verzorgt vervoer in de gemeente Utrecht en in Maarsen.

Veel klachten over nieuwe Regiotaxi Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.