"Hippe frietwinkels en hamburgertenten zijn blijvertje"

UTRECHT - Hamburgertenten en frietwinkels waar je eten recht voor je neus wordt klaargemaakt, schieten als paddenstoelen uit de grond in Utrecht. De eetgelegenheden zijn razend populair en deskundigen verwachten dat de trend weleens een blijvertje kan zijn.
Volgens Roderick Heijning van Dapp Frietwinkel willen consumenten steeds vaker weten waar hun voedsel vandaan komt en wat er precies in zit. Hij merkt ook dat steeds meer ondernemers een eigen zaak proberen op te zetten.
Voedingsdeskundige Yneke Kootstra zet wel haar vraagtekens bij de trend. "Het eten van een snack is niet zo'n gezonde bezigheid. Ik zie dit frietje liever gewoon op het bord tijdens je avondmaaltijd als je uit eten gaat."
Kootstra is wel verbaasd dat je voor een frietje veel moet betalen. "Mijn zoon zei: het is zo raar, als ik een gezond broodje wil kopen, ben ik drie keer zo veel kwijt als dat ik een vaag hapje koop in de snackbar. Maar waar zitten die verschillen dan in?"
Utrecht kent meerdere frietwinkels in de stad. Onlangs opende topkok Sergio Hermans nog een zaak in de stad.

""Consumenten willen weten waar voedsel vandaan komt"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.