Verkeersinfarct na ongelukken ochtendspits

Utrecht kleurt rood op de wegenkaart van de ANWB
Utrecht kleurt rood op de wegenkaart van de ANWB © ANWB
UTRECHT - Door ongelukken op de A2, de A27 en de A12 liep het verkeer in en rond Utrecht donderdagochtend volledig vast. De ANWB sprak van een verkeersinfarct.
De problemen begonnen vroeg in de ochtend met een ongeval op de A2. Vier van de vijf rijstroken waren lange tijd afgesloten.
Kort na dat ongeluk werd nog gezegd dat automoblisten beter om konden rijden, maar dat was al vroeg in de ochtend niet meer mogelijk. Ook op de omleidingsroutes stond het al snel vast. Rijkswaterstaat raadde daarna aan Utrecht maar helemaal te mijden. Op het hoogtepunt van de verkeersdrukte stond er rond de stad volgens de VID zeker 85 kilometer file.
In de stad Utrecht had het verkeer de hele ochtend de grootste moeite de stad in en uit te komen. Het was op veel wegen stilstaan en langzaam rijden. Door sluipverkeer was het ook druk op andere wegen in de regio.

ONGEVAL

De problemen op de A2 werden veroorzaakt door een ongeval met meerdere auto's bij Maarssen, net na de Leidsche Rijntunnel. Eén auto is over de kop geslagen. Of er gewonden zijn gevallen is niet bekend.
De A27 richting het zuiden liep later in de ochtendspits ook vol na een ongeval. Tussen knooppunt Rijnsweerd en knooppunt Lunetten waren twee rijstroken dicht. Daardoor liep het verkeer ook vast op de A28.
De A12 was donderdagochtend erg druk na een ongeluk bij knooppunt Oudenrijn. Vanuit Den Haag stond er rond 08.10 uur zeker 30 kilometer file vanaf Gouda.

VID: "Het is echt een drama".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.