Brillenzaak net open en nu al leeggeroofd

© RTV Utrecht
UTRECHT - De splinternieuwe brillenwinkel Polette aan de Steenweg in Utrecht biedt een trieste aanblik. Zaterdag tijdens de opening was het nog druk, maar nu zijn de schappen leeg. In de nacht van maandag op dinsdag hebben dieven alle duizend monturen meegenomen. Ook werden een duur meetinstrument gestolen. De schade is zo'n 50.000 euro.
"Dinsdagochtend, toen ik hier aankwam, was het zeker triest", vertelt Florijn Steenhuisen die verantwoordelijk is voor Polette in Nederland. "Je werkt er maanden naar toe om een winkel te openen en dan heb je ineens een lege winkel waar je opnieuw kunt beginnen."
De dieven zijn via een dakraam het pand binnengekomen. Ze werden niet gehinderd door een alarmsysteem. Dat was nog niet aangelegd. Ook stonden de bewakingscamera's nog niet aan. Wel hebben andere winkels in de straat wellicht beelden waarop de dieven te zien zijn.

GEEN GLAZEN

Grote vraag is wat iemand met duizend monturen moet. Steenhuisen: "Dat meetinstrument is wellicht nog verhandelbaar, misschien buiten de Europese Unie. Maar die monturen? Ik heb geen idee. De meeste monturen zijn ook nog eens zonder glazen."
Technici zijn bezig met het aanleggen van een beveiligingssysteem. Daarna komt niemand nog ongevraagd de brillenzaak binnen. "Vanaf vandaag is Polette Utrecht een soort Fort Knox."
Volgende week hoopt de brillenwinkel weer open te kunnen.

"Je werkt er maanden naar toe en dan heb je ineens een lege winkel"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.