Straatprostitutie blijft in Utrecht

UTRECHT - Straatprostitutie zal de komende jaren in de gemeente Utrecht blijven. In de Utrechtse politiek zijn niet voldoende voorstanders te vinden voor het afschaffen van de tippelzone. Of de huidige zone aan de Europalaan blijft of wordt verplaatst, is nog onduidelijk.
VVD, CDA, SP, ChristenUnie en Stadsbelang hadden graag gezien dat de zone helemaal zou worden gesloten en ook het college van B en W leek daarop aan te sturen tijdens het debat over straatprostitutie. Een politieke meerderheid vindt echter dat tippelen mogelijk moet blijven in de stad.
De vraag is wel of de zone aan de Europalaan kan blijven. De stad wil samen met projectontwikkelaars de Merwedekanaalzone herontwikkelen en dan staat de tippelzone in de weg. Mogelijk moeten de straatprostituees daarom uitwijken naar een andere plek in de stad.
De zone werd in 1986 geopend om een plek te bieden aan 150 verslaafde straatprostituees uit de stad. Daarvan lopen er nog vijftien rond op de Europalaan. De rest van de prostituees die daar tippelt is niet verslaafd of komt niet uit Utrecht.

Verslaggever Marc van Rossum over de straatprostitutie in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.