RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Virtual reality helpt tegen anorexia"

1/4
UTRECHT -

Het is onderzoekers van de Universiteit Utrecht gelukt om patiŽnten een eerlijker beeld van hun eigen lichaam te geven. Het is een kleine doorbraak in de aanpak van anorexia, schrijft de universiteit. De sleutel blijkt een speciale bril.

AnorexiapatiŽnten denken vaak dat ze dik zijn, terwijl dat helemaal niet zo is. De inzet van een virtual-realitybril blijkt volgens de wetenschappers het verschil te kunnen maken. Hun onderzoeksresultaten zijn vandaag gepubliceerd in het Amerikaanse tijdschrift Plos One.

Anouk Keizer van de Universiteit Utrecht heeft het onderzoek opgezet. Ze liet anorexiapatiŽnten enige tijd een virtual-realitybril opzetten. In een computergestuurde, virtuele wereld kregen de patiŽnten een normaal postuur. Nadat ze de bril hadden afgezet, bleken patiŽnten hun eigen lichaam beter te kunnen inschatten.

Volgens Keizer kunnen de uitkomsten van het onderzoek bijdragen aan een betere behandeling van anorexia.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -