Senioren in het zonnetje op ouderendag

PROVINCIE UTRECHT - ouderen er een dagje op uit.
Eén van de mensen die extra in het zonnetje zijn gezet is de 86-jarige Wim van den Berg uit Zeist. Hij kreeg bezoek van de Utrechtse Politiemannenzangvereniging, waar hij al 46 jaar lid van is. "Door de hoge leeftijd van mijn schoonvader is hij niet meer in staat mee te zingen", zegt schoonzoon Dick Kuin. "Nu kwam het koor hem verrassen met een concert, omdat hij al zo lang lid is van de vereniging."

BRANDWEER

Andere wensen zijn al eerder vervuld. Zo droeg de brandweer in Baarn twee weken geleden een oudere dame de trap van het nieuwe appartement van haar dochter op. De woning heeft geen lift en ze wilde graag zien hoe haar dochter woont. Dat is met hulp van de brandweerlieden gelukt.
Nog niet alle wensen konden worden ingewilligd. Op de site van het Nationaal Ouderenfonds zoeken begeleiders van dementerende bewoners in Utrecht iemand die kan koken zoals vroeger en is een hulpbehoevende oudere op zoek naar iemand die hem mee kan nemen naar het Rijksmuseum. In Maarssen zou een oudere graag haar woonkamer laten witten.

VOORLEZEN

Het gaat niet alleen om individuele wensen op Nationale Ouderendag. In Vleuten lazen scholieren in de bibliotheek voor aan ouderen. Ze gingen daarna met hen in gesprek. De bibliotheek hoopt dat er zo meer wederzijds begrip komt, maar het moest vooral een gezellige middag worden.
Zowel particulieren als bedrijven konden zich opgeven om een speciale dag voor ouderen te organiseren.

Veel activiteiten voor ouderen op vrijdag
In Vleuten gingen kinderen en ouderen met elkaar in gesprek en de 86-jarige mijnheer Van den Berg kreeg een koor op bezoek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.