OM eist 5,5 jaar cel voor overval Amersfoort

AMERSFOORT - Het Openbaar Ministerie eist vijfeneenhalf jaar cel voor de drie overvallers op een huis aan de Van Galenstraat in Amersfoort. Bij die overval in mei dit jaar raakte de bewoner gewond aan zijn hoofd.
De officier van justitie sprak van "een zware overval en een dossier met royaal bewijs". De drie mannen van begin twintig drongen met bivakmutsen en een vuurwapen de woning binnen, sloegen en schopten de man en richtten ook nog een vuurwapen op zijn vrouw en haar baby. Uiteindelijk gingen de overvallers ervandoor met twee telefoons en een horloge. De bewoner lieten ze gewond achter.
Een half uur na de overval konden de mannen worden aangehouden op de A20 bij Rotterdam. Dit dankzij een oplettende getuige die het kentekennummer van de vluchtauto doorgaf aan de politie.
Op de zitting bekenden de verdachten uit Hoogvliet en Capelle aan den IJssel de overval. Ze hadden een tip gekregen dat er geld in huis zou zijn, onder het bed. Alle drie hadden ze schulden en wilden snel aan geld komen. Tegen alle drie de verdachten eiste justitie een onvoorwaardelijke celstraf van vijfeneenhalf jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.