RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Omwonenden uitgekocht: Noordgebouw mag er komen

UTRECHT -

Het zogeheten Noordgebouw dat tussen Utrecht Centraal en Hoog Catharijne moet verrijzen, komt er definitief. Omwonenden hebben de juridische procedures tegen de komst van het gebouw ingetrokken. In het Noordgebouw moeten winkels, kantoren, woningen en een hotel komen.

Omwonenden vinden het Noordgebouw met 41 meter te hoog en stapten naar de Raad van State. Die gaf de gemeente opdracht om beter te argumenteren waarom het gebouw zo hoog moest worden.

De klagers vreesden dat ze uiteindelijk toch aan het kortste eind zouden trekken en zijn daarom gaan praten met ontwikkelaar Dura Vermeer. Die bood ze een geldbedrag om de waardevermindering van hun huis te compenseren. De omwonenden zijn daarmee knarsetandend akkoord gegaan.

De bouw start volgens planning rond de jaarwisseling, een paar maanden later dan gedacht. De oplevering staat nog steeds gepland in 2018.

Eerder staakte Hoog Catharijne het verzet tegen de komst van het nieuwe woonwinkelgebouw al. Het winkelcenntrum had problemen met de parkeernormen, maar daar zijn nieuwe afspraken over gemaakt.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -