Onafhankelijk team onderzoekt ontucht kerk Amersfoort

AMERSFOORT - Een onafhankelijk team doet onderzoek naar misbruik van minderjarige jongens door een lid van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt van Amersfoort-Oost. Het gaat volgens de kerkenraad om een team van "gekwalificeerde personen", waarvan er twee geen lid zijn van de gemeente.
Het onderzoeksteam bestaat uit een theoloog,een jurist en een gedragswetenschapper/psycholoog. Zij moeten de feiten en omstandigheden rond het misbruik in 1986 boven water krijgen en ze moeten uitzoeken waarom dit toen niet naar buiten is gebracht.
Minderjarige jongens zijn dertig jaar geleden misbruikt door een lid van de kerk. Het gaat om een 71-jarige man uit Hoevelaken die nog steeds lid is van de gemeente. Er is toen geen aangifte gedaan bij de politie en daardoor is de zaak nu verjaard.
De Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt van Amersfoort-Oost onderzoekt het misbruik alsnog, omdat ze meer duidelijkheid wil over de aard van het misbruik en het precieze aantal slachtoffers.
Ook is er eerder al een regieteam opgericht dat pastorale hulp kan verlenen. Slachtoffers worden nog steeds opgeroepen om zich te melden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.