Gemeente tevreden met maatregelen Amsterdamsestraatweg

UTRECHT - De gemeente is tevreden met maatregelen die zijn genomen rond de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Naar eigen zeggen is de straat schoner, zijn onhandig geplaatste objecten weggehaald en is kapotte verlichting vervangen.
Volgens de gemeente werkt ook een opgericht netwerk van bewoners en winkeliers positief. Controleacties en een overlasttelefoon zouden bijdragen aan een beter beeld van de straat. De gemeente schrijft dat "circa 90 procent van de bewoners de Amsterdamsestraatweg nu een prettige straat vindt".
De gemeente Utrecht heeft zeker twee miljoen euro uitgetrokken om de Amsterdamsestraatweg aan te pakken. Sinds jaren is in die straat sprake van leegstand, verloedering en overlast van jongeren. Het stadsbestuur van Utrecht heeft ideeën en initiatieven van mensen die er wonen en werken omgezet in een zogenoemde Ontwikkelstrategie.
Op korte termijn moeten drie pleinen langs de straat nog op de schop én moet er worden nagedacht over het instellen van een dertig-kilometer-zone. Die moet komen op het gedeelte van de straat tussen het centrum en het Julianapark (Marnixlaan).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.