Baambrugse Zuwe nog tot zondagochtend zonder water

VINKEVEEN - Bewoners op de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen zitten mogelijk tot zondagochtend 03.00 uur zonder drinkwater. Dat verwacht waterbedrijf Vitens. De straat zit sinds zaterdagochtend zonder water vanwege een gesprongen waterleiding.
Vitens stelt vanaf 20.00 uur jerrycans met water beschikbaar voor omwonenden. Deze zijn op te halen op Baambrugse Zuwe 196. Nadat het lek gedicht is, moeten huishoudens mogelijk nog hun water koken als zij het willen drinken.

DRIE LEKKEN

Zo'n 135 huishoudens zitten sinds zaterdagochtend zonder water door een waterleiding die op drie plekken is gesprongen. Twee lekken werden in de loop van de middag al opgespoord en gedicht, het derde lek zit onder een flinke laag asfalt en is volgens Vitens moeilijk te bereiken.
Volgens het waterbedrijf gaat het om een zogeheten spontane breuk. Het duurde daarna enige tijd voordat monteurs aan de slag konden om de lekken te dichten. Een aannemersbedrijf moest een deel van de weg openbreken om de breuken te kunnen repareren.
Daarna moest ook onderzocht worden of er vervuilde grond onder de weg zat. Dat bleek uiteindelijk niet het geval. Pas daarna konden monteurs aan de slag met de gesprongen waterleiding.
Tijdens de werkzaamheden aan de weg werd ook een kabel geraakt. Daardoor hadden bewoners enkele uren ook geen telefoon en internet. Dat probleem is inmiddels verholpen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.