Nieuwegeiners weer naar huis na grote brand

NIEUWEGEIN - De bewoners in Nieuwegein die zaterdagochtend hun huis moesten verlaten vanwege een zeer grote brand aan de Erfstede, mogen weer terug naar huis. De gemeente heeft dat zaterdagmiddag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst voor omwonenden.
Het vuur brak zaterdagochtend rond 05.20 uur uit in een voormalige dansschool, waar tegenwoordig een waterpijpvereniging is gevestigd. Het pand was niet meer te redden. De brandweer hield toezicht terwijl het gebouw tot de grond toe afbrandde. Er zijn geen giftige stoffen vrijgekomen, meldde de Veiligheidsregio Utrecht eerder op de dag.
Zo'n vijftig omwonenden die hun huizen uit moesten werden opgevangen in zorgcentrum De Geinsche Hof. Ze mochten onder begeleiding van de brandweer even naar huis om spullen op te halen of voor hun huisdier te zorgen.
De brandweer had tot het avonduur nodig om de brand na te blussen. Rond 18.00 uur werd het busstation weer vrijgegeven en zijn brandweerlieden vertrokken. Bij de brand raakte niemand gewond. Onderzoek door de politie moet uitwijzen hoe de brand is ontstaan.

Oud-dansschoolhouder: "Een triest verhaal"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.