Fileleed verwacht door dichte mist

UTRECHT - Automobilisten moeten maandagochtend rekening houden met dichte mist. Het KNMI heeft code geel afgegeven en de VerkeersInformatieDienst verwacht extra lange files. Vanuit het zuiden zorgt een ongeluk op de A27 al voor een file die bij knooppunt Gorinchem begint.
Tussen Noordeloos en Lexmond wordt het verkeer na de aanrijding via het nabijgelegen Shell-tankstation omgeleid. Rijkswaterstaat verwacht dat dat probleem nog tot 8.30 uur kan duren. Bij Woerden is het zich inmiddels beperkt tot 55 meter, meldt de ANWB.

MISTBANKEN

Zondagavond hadden zich in het midden en oosten van het land al de eerste mistbanken gevormd. Het zicht zakte plaatselijk tot onder de 200 meter.
De verwachting is dat de mistbanken zich verder zullen uitbreiden en verdichten. Dat kan vooral in het midden en oosten gevolgen hebben voor de ochtendspits. De kans is groot dat spitsstroken op de A1 bij Barneveld en de A50 bij Apeldoorn gesloten blijven, met extra lange files tot gevolg.

EXTRA AFSTAND

De VID vraagt automobilisten alert te zijn, snelheid te matigen en extra afstand te houden als de mistbanken opdoemen. Officieel mag het mistachterlicht pas aan bij zicht onder de 50 meter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.