Zuilense Ring dicht na zware verkeersongelukken in Utrecht

UTRECHT/MAARSSEN - De hulpdiensten in Utrecht zijn maandagmorgen in alle vroegte naar de Zuilense Ring uitgerukt voor twee verkeersongelukken kort na elkaar. Het eerste ongeluk gebeurde ter hoogte van de Franciscusdreef. Toen de politie de omgeving afzette, reed een auto in de dichte mist op een afzetting in.
Door een uitwijkmanoeuvre kwam de wagen met vijf inzittenden op zijn kant terecht. Volgens de lezing van de politie verloor de bestuurder van de auto "kennelijk de macht over het stuur" en konden agenten die er toch al stonden direct eerste hulp verlenen. De Zuilense Ring raakte versperd voor het overige verkeer.
Twee slachtoffers zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de drie achterblijvers gearresteerd, omdat alle inzittenden dronken waren en het niet duidelijk was wie er achter het stuur had gezeten.
Voor de botsing op de Franciscusdreef rukte de brandweer eerder in de nacht uit. Een auto was hard achterop een andere auto gereden en een inzittende moest uit het wrak worden bevrijd. Ook bij dat ongeluk zijn gewonden naar het ziekenhuis gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.