Waterleiding Vinkeveen weer lek

VINKEVEEN - De waterleiding in Vinkeveen is opnieuw lek geslagen. Na veel problemen afgelopen weekend leek in de nacht van zondag op maandag het probleem verholpen, maar bij Zandeiland 4 stroomde maandagmorgen het leidingwater over de Baambrugse Zuwe.
De doorgaande weg is dicht en een kleine veertig huishoudens zitten zonder water. Wegwerkers breken de straat open om de kapotte leiding te repareren of te vervangen. Volgens drinkwaterbedrijf Vitens gaat dat nog de hele dag duren. Om de ondergrondse buizen te bereiken moet een dikke laag asfalt worden verwijderd.
Omwonenden van de Baambrugse Zuwe kwamen zaterdagmorgen zonder drinkwater te zitten toen de leiding onder de weg op drie plaatsen lek raakte. Een oorzaak is nog niet gevonden. Wegwerkers groeven de hele nacht door, om het probleem uiteindelijk zondagmiddag te verhelpen. Daarna zorgde een nieuw lek zondagmiddag en -avond lokaal nog voor ongemak.
Voor klanten van Vitens in het getroffen gebied geldt nog een 'kookadvies'. Dat betekent dat bewoners wordt aangeraden om drinkwater voor gebruik eerst drie minuten te koken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.