RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verscherpt toezicht UMC Utrecht opgeheven

UTRECHT -

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft het verscherpt toezicht op het UMC in Utrecht beŽindigd. Volgens de inspectie boekt het ziekenhuis "concrete vooruitgang" met verbeteringen die zijn aangebracht. Ook heeft het bestuur de IGZ in de afgelopen maanden adequaat geÔnformeerd over zaken rond de kwaliteit en veiligheid van de patiŽntenzorg.

Het Utrechtse ziekenhuis werd in april van dit jaar onder verscherpt toezicht gesteld. Daarvoor hield de IGZ het UMC al nauwlettend in de gaten, naar aanleiding van een aantal ernstige medische missers op de afdelingen keel-, neus- en oorheelkunde en hoofd-hals chirurgische oncologie.

Hoewel het verscherpt toezicht is opgeheven, loopt er nog steeds een onderzoek naar de kwaliteit en veiligheid bij het UMC. "De inspectie zal het UMC Utrecht nauwgezet blijven monitoren, zo nodig in combinatie met de inzet van bestuurlijke maatregelen", aldus de IGZ.

Het ziekenhuis laat in een reactie weten onverkort door te gaan met het doorvoeren van veranderingen. "Het afgelopen halfjaar is ons een spiegel voorgehouden. Zorg is pas goed als die door onze patiŽnten en hun naasten als goed wordt ervaren, en daar hadden wij werk te doen", zegt Margriet Schneider, bestuursvoorzitter van het UMC Utrecht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -