RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

VVD uit coalitie De Bilt gezet

DE BILT -

De VVD is uit de coalitie gezet in De Bilt. Coalitiepartijen D66, GroenLinks en CDA hebben geen vertrouwen meer in de VVD-fractie na het opstappen van wethouder Jolanda van Hulst.

De wethouder ging weg omdat ze "te weinig vertrouwen voelde bij de raadsleden van haar eigen partij." Ze struikelde over het hoofdpijndossier rond het verouderde zwembad Brandenburg in Bilthoven. De VVD in de gemeenteraad van De Bilt verwachtte niet dat de wethouder schot in de zaak kon brengen. Er is nog altijd geen zicht op een nieuw bad.

Sinds het opstappen van Van Hulst eind september is de VVD in overleg over een opvolger, maar dat blijkt nu niet meer nodig. De VVD zegt nu "overvallen te zijn" door het besluit van de oud-coalitiegenoten.

Hoe het nu verder gaat is onduidelijk. Het huidige college kan verder als minderheidscoalitie of ze gaan mogelijk in zee met oppositiepartij Beter De Bilt. De grootste partij in De Bilt, D66, zegt dat er verkennende gesprekken zijn gevoerd.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -