RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Viertal opgepakt voor recente plofkraken

1/2
UTRECHT/NIEUWEGEIN - In Utrecht en Nieuwegein zijn dinsdagochtend vier mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij plofkraken in supermarkten. De afgelopen tijd zijn er meerdere plofkraken geweest in de regio op filialen van Albert Heijn.

Onlangs zijn in Soest na een plofkraak aan de Tamboerijn drie verdachten aangehouden. De verdachten die dinsdag zijn aangehouden horen volgens de politie bij dezelfde groep. Het gaat om mannen in de leeftijd van 28 tot en met 42 jaar.


PROFESSIONEEL

De politie spreek van een "professioneel werkende groepering". Soms trokken ze de geldautomaten kapot met een sleepkabel en in andere gevallen bliezen ze de automaat op. De mannen zitten vast en zijn in beperkingen gezet. Tijdelijk mogen ze geen contact hebben met de buitenwereld.

Plofkrakers hielden zich tot voor kort een tijd vrij stil in de provincie Utrecht, maar de afgelopen drie maanden was het zeker negen keer raak in Midden-Nederland. Ook elders in het land regent het weer plofkraken.


MAATREGELEN

Albert Heijn en ING hebben al maatregelen aangekondigd om meer te gaan doen om plofkraken van geldautomaten in supermarkten tegen te gaan.

Volgens het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid in Utrecht is het plegen van plofkraken te lucratief en geldautomaten in supermarkten zijn een te makkelijke prooi.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -