Raad Amersfoort gaat niet in debat over De War

AMERSFOORT - Amersfoort gaat de procedure om de verkoop van de oude luciferfabriek aan de Eem en het terrein er omheen niet opnieuw doen. Ook gaat de gemeenteraad niet in debat over de aanbesteding van de fabriek. Dat is de uitkomst van een vergadering van de gemeenteraad dinsdagavond.
Het college heeft plannen om de grond te verkopen aan een projectontwikkelaar, tot groot ongenoegen van de Amersfoortse creatieve broedplaats De War die het zelf willen kopen. Een motie om een dringende oproep te doen aan de winnaar van de aanbesteding om in overleg te gaan met de War, haalde het wel, maar dat willen de kunstenaars niet.
Vierhonderd kunstenaars en fans kwamen dinsdagavond naar het gemeentehuis om te demonstreren tegen de verkoop. Als de projectontwikkelaar de nieuwe eigenaar van de oude fabriek wordt, vrezen de kunstenaars dat ze weg moeten. Maar de gemeente heeft er bij de nieuwe eigenaar wel op aangedrongen om De War een plek te geven in het pand.
De winnaar van de aanbesteding is een projectontwikkelaar die een paar ton meer biedt en studentenwoningen wil bouwen op het terrein.

Kunstenaars demonstreren tegen verkoop gebouw De War
Protest van kunstenaars De War tegen verkoop pand
Honderden demonstranten tijdens gemeenteraadsvergadering

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.