Aanhoudingen in Amsterdam na mogelijke schietpartij Kanaleneiland

UTRECHT - De politie heeft dinsdagavond in Amsterdam vier aanhoudingen verricht na een mogelijke schietpartij op de Pearsonlaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen. Kort na de melding van het schietincident werd er in de buurt ook een auto in brand gestoken.
Er is nog veel onduidelijk over wat er dinsdagavond in de wijk heeft plaatsgevonden. Zo onderzoekt de politie nog of er geschoten is, en zo ja door wie. Wel meldt de politie al dat bij het incident twee auto's betrokken waren. Een van die twee auto's werd achtergelaten op de Van Heuven Goedhartlaan.
Na de melding van het mogelijke schietincident kwam de politie een auto op het spoor die met hoge snelheid over de A2 naar Amsterdam reed. Daar werden uiteindelijk vier verdachten door agenten met getrokken pistool uit de auto gehaald. Stadszender AT5 heeft beelden van de aanhouding en meldt dat de verdachten na hun arrestatie plastic zakken om hun handen kregen, vermoedelijk om sporenonderzoek mogelijk te maken.

AUTOBRAND

Kort na de melding van de schietpartij brandde er ook een auto uit op sportpark Rijnvliet.
De politie onderzoekt nog of er een verband is tussen de autobrand en de melding van het schietincident. Daarom wordt er op de locatie van de mogelijke schietpartij op de Pearsonhof, bij de achtergelaten auto op de Van Heuven Goedhartlaan en bij de afgebrande auto bij sportpark Rijnvliet onderzoek verricht.

Politie: 'verband autobrand en melding schietincident in onderzoek'
Uitvoerig onderzoek door de politie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.