RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Krakers Ubica betalen maar deel van schade"

1/2
UTRECHT -

De veroordeelde krakers die in 2013 tijdens de ontruiming van de Ubica-panden in de binnenstad van Utrecht voor bijna 60.000 euro schade veroorzaakten, hebben van de politie en gemeente korting gekregen en hoeven slechts 37.500 euro te betalen. Dat meldt De Telegraaf woensdag.

VVD en CDA gaan het college van burgemeester en wethouders om opheldering vragen. De rechtbank Midden-Nederland had de krakers in een eerdere civiele procedure veroordeeld tot betaling van ruim 27.500 euro aan de gemeente en 29.105 euro aan de politie Midden-Nederland, nog exclusief de duizenden euros aan proceskosten.

"Om proces-economische redenen is besloten een schikking aan te gaan", aldus een woordvoerder van de gemeente. Volgens haar is er inmiddels 15.000 euro aan de gemeente, 3000 aan de omwonenden en 19.500 aan de politie betaald.


OP TIJD

De VVD en CDA in de stad hebben inmiddels raadsvragen gesteld. Ze willen onder meer van B en W weten waarom besloten is tot de regeling en of de krakers de rest van het bedrag wel op tijd hebben betaald.

"Ik denk dat de gemeente bedacht heeft dat het moeilijk is om het geld van die krakers te innen en daarom daarover een afspraak heeft gemaakt", zegt raadslid Sander van Waveren (CDA). "Ik vind dat je daarover geen afspraken moet willen maken, dan moet je gewoon alles innen. Pak ze aan en zorg dat je duidelijk maakt dat we het niet accepteren in Utrecht."

Ook willen de fracties weten of het vaker voorkomt dat de gemeente een schadevergoeding die is opgelegd door de rechter niet volledig int.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -