Apenkooi voor volwassenen in Utrecht

UTRECHT - Volwassenen die met heimwee terugkijken op de tijd dat ze konden apenkooien in een gymzaal, kunnen vanavond hun hart ophalen in de gymzaal van basisschool de Pijlstaart in Utrecht. Het spel wordt al jaren in Amsterdam georganiseerd.
"Ik heb op de sportacademie gezeten en daar kregen wij als studenten les om activiteiten als apenkooi op scholen te geven. Toen hebben we dat idee om dit met elkaar te doen uitgewerkt", vertelt initiatiefnemer Han Balsem. "Met twee klasgenoten hebben we toen iets op Facebook gepost en er bleek veel animo voor te zijn."
Bij het spel staan er over de hele gymzaal toestellen verspreid. De Deelnemers moeten zich over die apparaten bewegen zonder daarbij de vloer te raken. Er zijn twee tikkers die zo veel mogelijk deelnemers moeten aftikken. Die verdwijnen in de gevangenis, maar om daar weer uit te komen, is er ook een geheime verlosser.
Deelname in Utrecht kost de eerste keer 5 euro, daarna is het 7,50 euro per keer. Tot nu toe zijn er twinitg aanmeldingen.

Initiatiefnemer Han Balsem over apenkooi voor volwassenen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.