RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Telegraaf-columnist moet boete milieuzone betalen

UTRECHT -

De boete die Telegraaf-columnist Rob Hoogland kreeg in de Utrechtse milieuzone moet hij vooralsnog betalen. De kantonrechter laat de bekeuring staan.

Hoogland had een oude diesel geleend van een vriend. Hij reed daarmee de milieuzone in, zodat hij bekeurd zou worden. De columnist liet de zaak voorkomen, om bij de rechter de ongeldigheid aan te tonen van de milieuzone. Zijn advocaat noemde de milieuzone een 'principeprojectje' van het college van B en W in Utrecht en zei dat de stad helemaal geen zone had mogen instellen.

De kantonrechter zegt dat hij niet bevoegd is om een oordeel te vellen over de geldigheid van de milieuzone, omdat het een besluit is van het gemeentebestuur. Daar zegt de rechter niet tegenin te kunnen gaan. Omdat Hoogland niet bestrijdt dat hij de milieuzone is binnengereden, kan de rechter niets anders doen dan zeggen dat de boete terecht is uitgedeeld.

Eerder kreeg milieuzone goedkeuring van de rechtbank. Er loopt nog een hoger beroep bij de Raad van State.

Utrecht heeft als eerste gemeente in Nederland de milieuzone voor personenauto's ingesteld. Doel is de luchtkwaliteit te verbeteren. De stad worstelt wel met de informatie daarover. Zo schold een andere rechter boetes kwijt omdat de borden niet goed zijn.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -