RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Komende week weer werk aan en boven het spoor Utrecht Centraal

1/4
UTRECHT -

Reizigers op Utrecht Centraal moeten dit weekend en volgende week opnieuw rekening houden met treinen die uitvallen. ProRail gaat weer aan de slag op het spoor bij het station. Tegelijkertijd worden de laatste delen van de nieuwe Moreelsebrug gemonteerd.

Van zaterdag 15 oktober tot maandagochtend 24 oktober 05.00 uur werkt ProRail aan wissels, bovenleidingen, seinen en beveiliging. Het is één van de laatste grote stappen om het spoor bij Utrecht Centraal geschikt te maken voor meer treinverkeer. Eerder dit jaar heeft ProRail sporen rechtgelegd, twee nieuwe sporen aangelegd en een nieuw perron bijgebouwd.

De bouwers van de Moreelsebrug, ook bekend als de Rabobrug, maken van de gelegenheid gebruik om de laatste brugdelen over de sporen te hijsen. Daarna moet aan de kant van het Moreelsepark alleen de opgang naar de brug nog worden gemaakt.


OPENING

Over twee maanden wordt de 275 meter lange brug voor voetgangers en fietsers geopend. Een exacte datum is nog niet bekend. Vanwege juridische problemen met NS en Hoog Catharijne worden nog geen trappen naar de perrons aangelegd.

Tijdens de werkzaamheden de komende negen dagen zet NS bussen in. Advies aan reizigers is om zich goed te laten informeren, onder meer via de Reisplanner.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -