PvdD: Wethouder praat met winkeliers over dierenverkoop

UTRECHT - Wethouder Paulus Jansen van de gemeente Utrecht gaat met ondernemers en de Dierenbescherming in gesprek over de verkoop van dieren in dierenwinkels en tuincentra. Dat heeft hij dinsdagavond toegezegd aan de Partij voor de Dieren (PvdD).
Leden van de PvdD hebben afgelopen tijd gekeken naar de situatie van knaagdieren in vier tuincentra en tien dierenwinkels in Utrecht en daar was niet alles in orde, zegt de partij. Zo hadden sommige knaagdieren te weinig ruimte, moesten ze slapen onder TL-balken en kregen kopers niet altijd het goede advies mee.
De leden zijn in gesprek gegaan met de winkeliers en dat heeft al tot resultaten geleid, zegt de partij. Ze hopen dat als de wethouder de ondernemers ook nog eens aanspreekt, er nog betere omstandigheden voor de dieren komen. Jansen kreeg daarom alvast een manifest van de PvdD mee met de bevindingen van hun onderzoek.
De wethouder ging op verzoek van de partij al eerder in gesprek met twee Utrechtse tuincentra over het onderwerp dierenwelzijn. Hij zal ook met de Dierenbescherming praten over een standaard brief naar de winkeliers. Daarin zal onder meer staan wat de beste verkoopadviezen voor winkels die dieren verkopen.
De PvdD hoopt dat winkeliers uiteindelijk stoppen met de verkoop van dieren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.