RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht zet in op elektrische bussen

1/2
UTRECHT -

De gemeente Utrecht loopt voorop als het gaat om bussen die volledig elektrisch rijden. Lijn 2 rijdt al op stroom in de stad en vanaf volgend voorjaar wordt ook lijn 1 honderd procent elektrisch aangedreven.

"De uitstoot van elektrische bussen is nul, helemaal nul. Daarnaast is de bus veel stiller en dat is in een drukke stadskern als Utrecht ook een voordeel. Maar het belangrijkste is dat het een schone bus is", aldus directeur Michel van den Munckhof van vervoersbedrijf U-OV.


DIENSTREGELING

Lijn 1 gaat rijden tussen de wijken Overvecht en Hoograven. Zo'n elektrische bus is twee keer zo duur als een normale bus op diesel, maar dat heeft de gemeente er graag voor over, zegt wethouder Lot van Hooijdonk.

"We zijn een van de weinigen die zo hard gaan met het inzetten van de elektrische bus op de normale dienstregeling. Het heeft toekomst en het is fijn dat het nu kan beginnen", aldus Van Hooijdonk.


KOSTEN

De totale kosten voor het project zijn vier miljoen euro. De gemeente Utrecht draagt twee miljoen euro bij en de provincie als opdrachtgever van het project, een miljoen euro. Vervoersbedrijf U-OV heeft ook een miljoen ge´nvesteerd.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -