RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Voorlichting brandveiligheid voor ouderen

1/2
MAARSSEN - Ouderen moeten zich bewust zijn van de brandveiligheid in hun woning. De gemeente Stichtse Vecht organiseert daarom voorlichting voor ouderen in het Woonzorgcentrum Maria Dommer.

Uit onderzoek blijkt dat ouderen nog vaak slachtoffer worden van brand. Burgemeester van Stichtse Vecht Marc Witteman vindt het belangrijk dat ouderen voorlichting krijgen. "We weten dat ouderen zich minder bewust zijn van de risico's van brand. En daar komt bij dat wanneer brand uitbreekt, ouderen niet zo snel weg kunnen komen".

De bijeenkomst in het kader van de week van de veiligheid ťn de brandpreventieweken, was minder druk dan verwacht. Slechts een tiental bezoekers woondde de bijeenkomst bij. Volgens ťťn van de bewoners komt dat door de hoge leeftijd van zijn buren. Ook zouden mensen er vanuit gaan dat ze op de hoogte zijn van de brandveiligheid.


WHATSAPP

Sinds 1 oktober is de Veiligheidsregio Utrecht via Whatsapp bereikbaar voor vragen over brandveiligheid. 24 uur per dag kunnen vragen over brand in en om het huis gesteld worden. In de eerste twee weken zijn zestig vragen binnengekomen. De dienst van de brandweer is te bereiken via telefoonnummer 06-12 95 85 99.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Nieuwsoverzicht